Best Blogger TipsGet snow effect

Sunday, 21 October 2012

Super Junior 7th Anniversary

Heyppp . Bloggie rindu sy ? Lama kan , x update blog .. Lately, busy sikit(mcm la da ada kerja) .. LOL, Tak delah, serious . memang busy . Dengan PBS . Dengan Problem yang tak reti nak stop . Dengan Briged . Dengan novel . and banyak lagi.. Smalam, 20 0ct, anniversary Superman sy... Diorang celebrate dekat University Of korea... 4000 ELF yg hadir, ramai tuuu . Alangkah bestnye kan, kalau dapat join skali .. Herrm , Naseb. Its Okey , Chill Out la kan ? ._. Selama event tu berjalan, bnyak game yg diorang main.. basketball, card kissing game, and more(lupa) ... diorang split kpd 2 group .. satu group 'Handsome Man' satu lagi 'Non Handsome Man' ... Sebelum fanmeet tu habis, diorang borak2 pasal Leeteuk enlistment... Leeteuk dah nak ucap babai kat kite orang . 2 years just a short journey right ? One more, terpaksalah kebulur 2 tahun tanpa album ... sbb 7jib keluar bulan Ogos 2014 *bulan ogosss* ... Its okeii . I can wait for it :)

Friday, 28 September 2012

Endless Moment


Jyeahhh ! Hari ni, something happen :) Something happy :) Cu bloggie teka ape die ? Hari ni, fafa hangout ngan buddies fafa yg amat2 disanyangi katakan :) Mimie de VIP pon ade :) Tapi, agak sayang la sbb sbentar je .. 2 jam kot :'( Yeahhh ! Dapat jumpe Aina ! :) Rindu gile kott kat die :( Impiannye nk beli tshirt tapi x kesampaian sbb x de n x jumpe :( X pe la, lain kali try nasib lagi .... Walau pape pon . I'm happy today . so happy . For a while, lupe pasal hati fafa yg tengah kesakitan :) We wil always together . Chatting aroud . Playing around like there's no tommorow :) Saya Sayang Diorang Ketat2 =) Chingu-sshi, Naega, Saranghanda <3


More pic coming :

from left : Aina . Mimi . Fakhirah . Ieqah



                                                     Ieqah n Mc'Da ... *ieqah with the mafla :)





Thursday, 30 August 2012

Until We Meet Again

•♥• •♥•   Those special memories of you   •♥• •♥•
 •♥• •♥•   will always bring a smile   •♥• •♥•
•♥• •♥•   If only I could have you back   •♥• •♥•
 •♥• •♥•  for just a little while   •♥• •♥• 
•♥• •♥•   Then we could sit and talk again   •♥• •♥•
•♥• •♥•   Just like we used to do   •♥• •♥•
•♥• •♥•   You always meant so very much   •♥• •♥•
•♥• •♥•   and always will do too   •♥• •♥•
•♥• •♥•   The fact that you're no longer here   •♥• •♥•
•♥• •♥•   will always cause me pain   •♥• •♥•
•♥• •♥•   But you are forever in my heart   •♥• •♥•
•♥• •♥••♥• •♥•Until We Meet Again •♥• •♥••♥• •♥•

Wednesday, 18 July 2012

FROM U ____ SJ

This song is dedicated to the world's biggest fan club
The "ELF", my girls, my angels

Urin, su nyeon jeone cheoeum manna cheot nune sarange
Ppajyeobeoryeotgo
Baby, naega eodil gadeun machi geurimjacheoreom nae gyeote seo itgo

Saranghandaneun ge ttaeron jeungmyeonghal ge neomu neomu neomu manha
Apeul ttaeedo naega muneojil ttaedo 
Geunyeomani naege
Nama itneungeol


Baby baby baby baby baby uri jeoldae heeojiji malja
Oh my lady lady lady lady lady naege jeongmal neoreul saranghanda
Shawty shawty shawty shawty shawty ojik neoya nareul seontaekhan geon
Naui nunmulkajido, jakeun misokajido... Ani? Neorobuteo neungeoya

Naega neoui sokeul neomu manhi sseokyeoseo beolsseo neulkeo
Beoryeotdae geureon mal hajima

Amuri bwado naegen neomankeumman yeppeun saram jeoldae sesange
Tto eopseo
(georeon maldo hajima)
I don't know why you keep staying with me. Tto nan nege neomu
Mojaraseo mianhae

Geujeo mideobwa naega naega jarhalge

Baby baby baby baby baby uri jeoldae heeojiji malja
Oh my lady lady lady lady lady naege jeongmal neoreul saranghanda
Shawty shawty shawty shawty shawty ojik neoya nareul seontaekhan geon
Naui nunmulkajido, jakeun misokajido... Ani? Neorobuteo neungeoya

Neobakke eopdan mari neomu ppeonhae boyeodo eotteohge nae
Maeumeul boyeo jugetni

Uri ssaul ttaedo itgo miwojukgetda marhaedo ne gaseumeun imi algo
Itjanhni

Neorang na duri joheun geotman gachi bogo gachi meokgo
Gachi jeulgyeo deutgo ulgo utgo areumdapgiman haetdeon naldeul
Naega muneojiji anhge mideojugo gyeoteul jikyeojwoseo gomapda jeongmal gomawo

Baby baby baby baby baby uri jeoldae heeojiji malja
Oh my lady lady lady lady lady naege jeongmal neoreul saranghanda
Shawty shawty shawty shawty shawty ojik neoya nareul seontaekhan geon
Naui nunmulkajido, jakeun misokajido... Ani? Neorobuteo neungeoya


Neul gomapgo saranghandan


ALL .. YESUNG ... LEETEUK... EUNHYUK .... RYEOWOOK ...KYUHYUN

Saturday, 23 June 2012

KBS - kem banat solehah

pergi jugak hari yg digeruni tuh ~! ... at last , b'akhir jugak kbs nih . serius ! memang letih gile2 la . waktu rest memang x de langsung . waktu tidur pulak , bukan main pendek lagi . hadoiii . tapi kbs ni memang utk kebaikan kite org . tapi , aq memang x suke style kem ni b'jalan . x kene ngan hati aq . *cerewet kannn?!* ..... pape jela , yg aq tau skarang nih , aq nk rest cukup2 dulu ... *penat* ...

Tuesday, 29 May 2012

10 golongan masyarakat yang akan di usir dari PADANG MAHSYAR

1. Mereka diusir berupa kera. Mereka adalah manusia yang suka mengadu domba.

2. Mereka diusir berupa babi. Mereka adalah manusia yang suka memakan barang yang haram.

3. Mereka dihalau dalam keadana terbalik kaki di atas dan kepala di bawah. Mereka adalah dari golongan yang suka berdusta.

4. Mereka dihalau dalam keadaan bisu dan pekak serta tidak berakal. Mereka adalah dari golongan yang riak bangga diri dan sombong.

5. Mereka dihalau dalam keadaan menguyah lidah sendiri sedang lidahnya itu
menjulur ke bawah sampai ke dadanya dan dari mulutnya keluar nanah yang
menjijikkan. Mereka adalah ahli pidato yang ucapannya berlainan dengan
perilakunya.

6. Mereka dihalau dalam keadaan tersalib di pohon kurma dari neraka. Mereka adalah manusia yang berusaha mengajak orang ramai untuk menyokong pemimpin yang tidak jujur.

7. Mereka dihalau dalam keadaan terpotong tangan dan kakinya. Mereka adalah
orang-orang yang mengganggu jiran-jiran.

8. mereka dihalau dalam keadaan buta. Mereka adalah dari golongan yang curang dalam menetapkan hukum.

9. Mereka dihalau dalam keadaan busuknya lebih busuk daripada bau bangkai.
Mereka adalah orang yang gemar melepaskan nafsu syahwat dan menolak perkara wajib seperti zakat, puasa, solat, ... tidak menjalankan kerja dakwah dan sebagainya.

10. Mereka dikumpulkan dalam keadaan memakai pakaian besi yang panas. Mereka ini adalah manusia yg syirik kepada Allah swt.

●●●●⊱●●⊱●●⊱●●⊱sebar-sebarkan Semoga Bermanfaat ⊰●●⊰●●⊰●●●●

Saturday, 5 May 2012

second EXAM !

oh my ! exam akan datang kembali menabur bakti ! memang cepat gile rase sbb , mcm baru minggu lepas je ambik result PKBS 1 ! cam pelik kan >? but that is real . pape pun , my goal for this exam is to be among top 10 in form 1 ranking not in class . InsyaAllah dengan izinNya , aq boleh buat . apa yang perlu aq buat hanyalah ulang kaji ! dan paling penting siang malam berdoa ! tapi , samping2 berdoa tu , kalau x de usaha , x  ke mana jugak kan ? paling aq geruni adalah BAHASA ARAB dan SEJARAH  *sebenarnya semua subjek gerun, hi3*
tapi kan , semakin dekat exam ni lah , aq makin malas nk baca buku ! oh tidak ! sebabnye pon aq x tahu dan kurang pasti . serious ! and memang kebelakangan ni , aku 24 hour dengar lagu ! aq harap bende 2 x ganggu pembelajaran aq . ye , aq harap ! tapi , sumpah ! aq runsing gila dengan exam kali ni ! oh no ! aq kan , memang gile-gile berharap yang aq dapat duduk dlm ranking top 10 *sebenarnya nak top 5* , tapi orang kata jangan tamak-tamak , kan ? nanti semuanye x boleh . kesian . tapi apa salahnye kan aq punye sasaran tinggi kan ? kan ada pepatah melayu cakap , di mana ada kemahuan , di situ ada jalan . InsyaAllah aq boleh buat dengan jayanya untuk exam kali ni ! korang doakan aq key? wish me luck . InsyaAllah dengan izinnya , sasaran aq akan tercapai ! ya , kalau aq USAHA !

Friday, 27 April 2012

istimewanya kaum HAWA

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya,
"Mengapa engkau menangis?"
"Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya.
"Aku tidak mengerti", kata anak itu.
Ibunya hanya memeluknya dan berkata,
"Dan kau tak akan pernah mengerti" Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya,
"Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"
"Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.
Anak laki-laki kecil itu pun lalu membesar menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita suka menangis. Akhirnya ia mendapat petunjuk dari Tuhan, Antara bisikan yang didengarinya adalah:

01."Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan "

02."Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya "

03."Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh "

04."Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya "

05."Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya "

06."Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada di sisi suaminya tanpa ragu "

07."Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan walaupun kadangkala dia tidak memerlukannya."

Tahukah kamu? Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya - tempat dimana cinta itu ada.

Thursday, 19 April 2012

Cikgu Tersayang .

ptg tadi (19 , april , 12) . sy masuk ujibakat choir skolah , n then ni la lagu yg kene nyanyi . best tau !

pagiku cerahku ,
matahari bersinar ,
ku gendong tas merahku ,
di punduk .

s'lamat pagi semua ,
ku nantikan dirimu ,
di depan kelas ,
menantikan kami
c/o:
guruku tersayang ,
guru tercinta ,
tanpamu , apa jadinya ,
aku .

tak bisa baca tulis ,
mengerti banyak hal ,
guruku terima kasihku !

nakalnya diriku ,
kadang buatmu marah ,
namun segala maaf ,
kau berikan .


**repeat chorus

Tuesday, 24 January 2012

PURE PUMPKIN FLOWER

pure pumpkin flower~! cite die memang best, cite tula, cite korea pertama yg dpat pikat hati aq~!...(*aq x seberapa minat korea*).. cite dia mengisahkan tentang seorang gadis  yg bernama park soon-jung yg ditinggalkan oleh ibunya iaitu gang-joo-seon... dia ditinggalkan dgn ayah tirinya , park hyun-mook, soon-jeong mempunyai bakat dlm bidang masakan., semasa umurnya mencecah 24 tahun dia n ayahnya membuka sbuah restoran~! ..dlm menempuhi suka duka utk memajukan restorannya, dia telah bertemu dgn seorang jejaka yg (teramat-amat macho, comel*) , yg bernama , YU min-soo,.. min-soo merupakan anak kepada CEO syarikat SONSOO,,, namun, dia merahsiakan identiti sebenarnya drpd soo-jeong,,, dia menyamar sebagai budak penghantar sayur di depan soon-jeong... min-soo amat cintakan soon-jeong... begitu juga dgn soon-jeong ttapi soon-jeong menyembunyikan perasaannye yg sebenar drpd min-soo...pada suatu hari soon-jeong dpt bekerja di tmpat yg sama bersama min-soo... pada masa yg sama soon-jeong mengetahui yg min-soo ialah anak seorang CEO... dlm menempuh pengorbanan cinta mereka,,, merka terpaksa berdepan dgn 2 org manusia iaitu , oh hyo-joon, dn juga , oh sa-ra... hyo-joon mencintai soon-jeong,,, manakala sa-ra mencintai min-soo... dlm pada itu soon-jeong mengetahui yg puan gang joon-seon(boss nya) ialah ibu kandungnya.. manakala ayah kandungnya pula yang gwan-woon...cik gang mahu merebut syarikat yg diwarisi nenenk min-soo kepadanya... dlm menempuh halangan utk mencari cinta dn mengalahkan ibu tirinya(gang joon-seon),, min soo terpaksa berdepan dgn pelbagai cabaran.... ___stakat 2 lka dulu...(*part yg aq suka tengok masa min-soo dgn soon-jeong,,,, masa diorang pergi keluar sama2, berpeluk, dn banyakkk lagi,, opss bergurau juga~!*).............min-soo (nama sebenar: kimn tae-hyun) sya paling suka tengok tae hyun~!!!!!!!!