Best Blogger TipsGet snow effect

Wednesday, 30 May 2012

-j0m kenal-kenal ~!

entah tiba-tiba , aq nk post bende nieh *bor!ng kot* ...... pape jelahh..... okey , I wanna to introduce my buddies !!! best buddiies ever !!

#sorry guys , aq ciplak gambar eiyhh ~~ mianei...






okey , this is ma BFF ..atas : ieqah , tengah : mimi , tia , aina
bawah : dini

 this is mc'qah , dia cantik kan >? love u dear !


ini namanya Miss Aina Safia .. dia cute kan >? mc'na , m!ss you dear ! saranghamnida!!


NurDini !! Lama gile x dengar kaba kau ! r!ndu kau weyy !! , this is Dini a.k.a Onie


 okey , ni dia twins x seiras di SKGD ... from left : wahida , aini ..... diorang cantik an ? korang ,,, rindu korang gile2!!


ini dia ! Mimi , Tok Pek , Sherry *semua ada* ..... dia cute kan >? ..... sayang ko !!


line atas from left : aini , dini , mimi , husna ..... line bawah : ieqah and me
korang ,,, seriously , miss korang sangat2 ,,,,, sarang hae yo !! saranghal lae !!

this is me and my clown buddy mimi ....

nama penuh : Aina Safia bt Amran .... *tibe2 time search jumpe gambar nih ,, miss*

-Porcupine and Miss Panda-

tau x 'porcupine and miss panda' tu bende ? drama baru donghae . dlm drama ni die jadi hero . cite ni mengisahkn tentang percintaan seorang baker . genre drama ni romantik - komedi ... serious x sabar nk tengok ... tapi satu bende yg aku harap2 tak kan jadi ... aq harap kissing scene tak de !!!! *tapi 99% b'kemungkinan ada sbb mana-mana drama (except melayu) akan ada kiss scene even satu kali ....... tidak ! tolong lah ! jgn ada ! aq memang x tau nk ckp apa klau ada ~~~ aq memang serius x leh tengok kalau ada !!! bukan stakat x mau tngok , tapi fikir pon x sudi laaa~~!!! tapi klau ada ,,, aku memang gile2 x tau nk cakap apa~~DEAR OPPA , please ,,,, ... tapi bukan hak aq pon nk halang kan ? whose me? dia kenal pon tidak aq ~~ tapi , suka hati aq lah ,, aq syang dia . itu kata hati aq ! ya Allah , aq harap sangat x de , klau setakat pipi/dahi tu memang x pe (x boleh sbenarnye!)  ...entahla , aq berserah jela ~~

Tuesday, 29 May 2012

10 golongan masyarakat yang akan di usir dari PADANG MAHSYAR

1. Mereka diusir berupa kera. Mereka adalah manusia yang suka mengadu domba.

2. Mereka diusir berupa babi. Mereka adalah manusia yang suka memakan barang yang haram.

3. Mereka dihalau dalam keadana terbalik kaki di atas dan kepala di bawah. Mereka adalah dari golongan yang suka berdusta.

4. Mereka dihalau dalam keadaan bisu dan pekak serta tidak berakal. Mereka adalah dari golongan yang riak bangga diri dan sombong.

5. Mereka dihalau dalam keadaan menguyah lidah sendiri sedang lidahnya itu
menjulur ke bawah sampai ke dadanya dan dari mulutnya keluar nanah yang
menjijikkan. Mereka adalah ahli pidato yang ucapannya berlainan dengan
perilakunya.

6. Mereka dihalau dalam keadaan tersalib di pohon kurma dari neraka. Mereka adalah manusia yang berusaha mengajak orang ramai untuk menyokong pemimpin yang tidak jujur.

7. Mereka dihalau dalam keadaan terpotong tangan dan kakinya. Mereka adalah
orang-orang yang mengganggu jiran-jiran.

8. mereka dihalau dalam keadaan buta. Mereka adalah dari golongan yang curang dalam menetapkan hukum.

9. Mereka dihalau dalam keadaan busuknya lebih busuk daripada bau bangkai.
Mereka adalah orang yang gemar melepaskan nafsu syahwat dan menolak perkara wajib seperti zakat, puasa, solat, ... tidak menjalankan kerja dakwah dan sebagainya.

10. Mereka dikumpulkan dalam keadaan memakai pakaian besi yang panas. Mereka ini adalah manusia yg syirik kepada Allah swt.

●●●●⊱●●⊱●●⊱●●⊱sebar-sebarkan Semoga Bermanfaat ⊰●●⊰●●⊰●●●●

Saturday, 26 May 2012

golden holiday dah tiba^^

*golden holiday la sangat* ...... sangkaan ku yg cuti kali ni tenang tanpa seksaan homework ternyata jauh terpesong .... mak oii homework bertimbun kau tau tak ? gunung Everst pon kalah !! tak cukup dgn homework , mari pulak dahh .... surat 1 malaysia lah , papelah ....... aq baru je nak happening lepas 2 minggu ber exam tau x ? nasibbb lah ,,, kena mengadap dgn buku la pulakkk ,, haiya~~ #fact : memang x ade perkataan 'cuti' dalam kamus seorang pelajar .... tapi x boleh pandang dari segi negative je ,,, segi positif la yg kena pandang sepatutnya ... .... ya , kebaikan homework ..... *aq pon x tau ape benda kebaikan die, korang tau ?*....... k , ahhh .... walau pape pon , aq still happy cuz boleh b'jaga sampai kul 2 pagi ,,, so I can stalk my sweetheart ~~~~ bhahahah

Thursday, 17 May 2012

stUdy groUp

this saturday ! will come as a day that I must study ! nk wat study group kat rumah k.najwa .... 3 subjects only ! BA , MATH , SEJ .... naseb rumah die dkt dgn rumah aq , boleh la pergi . sbb klau jauh , a little bit susah ~!! harp2 la menjadi study gtoup bukannye gossip group . bhahahah....

-happy TEACHER's day-

to all my guru yg ku sayam ! sarang hae ! selamat hari guru . buat guruku di sekolah rendah dan sekolah menengah . thx , sbb bagi saye ilmu pengetahuan . dari saye buta huruf hingga lah sye boleh buat karangan . dari saya x knl nombor hingga lah sye pandai mengira . my teacher is my candle that will always glow in the dark . SARANGHAMNIDA ~! jasamu memang x akan ku lupa ! insyaAllah ~~

Thursday, 10 May 2012

_donghae lovely father_

his father passed away in 2006 . I know , he really2 love his father . aq , aq memang x leh bla stiap kali dngr lagu my everything . as , donghae sang this song for his father . aq , aq memang x tahan , tengok dia nangis pasal ayah dia . ayah dia meninggal sbb sakit kronik , dah 3 tahun dah dia menghidap penyakit tu . donghae sorang je yang tahu lambat as ayah dia sorakkan hal ni dari dia . tau x , apa yg buat aq sedih gile , sampai nangis ? masa donghae wat balik gaji pertama die ... his , his father had passed away . aq memang , sumpah , x leh tahan ! dah la , dia b'pisah ngan family dia , time umur dia 15 tahun as he started to be a trainer . dia jadi penyanyi pun sbb nk penuhkan impian ayahnya . kali ni , memang aq dah x tahan nk pendam perasaan sedih aq ni . nk citer kat orang , orang x nak denga . so , I have a blog , so I share it , it will make me more comfortable than before ... DongHae-ah , be strong dear . you had promise to your father that you will be tough . don't cry . make a smile .

Saturday, 5 May 2012

second EXAM !

oh my ! exam akan datang kembali menabur bakti ! memang cepat gile rase sbb , mcm baru minggu lepas je ambik result PKBS 1 ! cam pelik kan >? but that is real . pape pun , my goal for this exam is to be among top 10 in form 1 ranking not in class . InsyaAllah dengan izinNya , aq boleh buat . apa yang perlu aq buat hanyalah ulang kaji ! dan paling penting siang malam berdoa ! tapi , samping2 berdoa tu , kalau x de usaha , x  ke mana jugak kan ? paling aq geruni adalah BAHASA ARAB dan SEJARAH  *sebenarnya semua subjek gerun, hi3*
tapi kan , semakin dekat exam ni lah , aq makin malas nk baca buku ! oh tidak ! sebabnye pon aq x tahu dan kurang pasti . serious ! and memang kebelakangan ni , aku 24 hour dengar lagu ! aq harap bende 2 x ganggu pembelajaran aq . ye , aq harap ! tapi , sumpah ! aq runsing gila dengan exam kali ni ! oh no ! aq kan , memang gile-gile berharap yang aq dapat duduk dlm ranking top 10 *sebenarnya nak top 5* , tapi orang kata jangan tamak-tamak , kan ? nanti semuanye x boleh . kesian . tapi apa salahnye kan aq punye sasaran tinggi kan ? kan ada pepatah melayu cakap , di mana ada kemahuan , di situ ada jalan . InsyaAllah aq boleh buat dengan jayanya untuk exam kali ni ! korang doakan aq key? wish me luck . InsyaAllah dengan izinnya , sasaran aq akan tercapai ! ya , kalau aq USAHA !

Thursday, 3 May 2012

-DiKiR-

lama gile x update blog . miss you dear bloggie ! btw , my class (1UA) , menang utk pertandingan bulan bahasa . happy n we are so proud of ourselves ...... (*serious kite orang x sangka langsung pon boleh menang*) ..... so , time program penutupan bulan bahasa (rabu/2/5/12) , kite orang kene wat persembahan kan .... memang time tu , nervous yg kite orang rasa cam pelik tau x ? nervous yg kite org rase tu memang x sama dgn time nk bertanding (pelik kan ?) ,,,,, memang persembahan kite orang x seberapa menjadi . tapi , at least , yaaaa , we're the winner ! proud of it ! .... here coming some picture

#ni time pertandingan


#ni pon time hari pertandingan tapi before wat persembahan


#this is hari kite orang wat persembahan , (sebelum persembahan)


#yay ! persembahan da selesai , (notice the present ?) hihi


# :D .... we are super juni-OR ! hardfans !sarang hae super junior oppa ~!


#and , lastly . me n sho , with the present ... our present